sunnuntai 21. marraskuuta 2010

Printteri-pommit: Yhdysvallat kertoo jahdanneensa al Qaidaa Jemenissä jo kuukausia ennen printteri-pommi tapausta ja Saudit ovat soluttautuneet al Qai

..printteri-pommi tapausta ei silti stopattu silloin kun pommeja vielä kasattiin..

Miehittämättömät lennokit etsivät Jemenin terroristeja
http://yle.fi/uutiset/ulkomaat/2010/11/miehittamattomat_lennokit_etsivat_jemenin_terroristeja_2121384.html

Se erikoinen seikka tässä ”printteri-pommi” tapauksessa, minkä media ja maailmanpäättäjät ovat täysin jättäneet huomioimatta, on että
..miksi Saudi-tiedustelu, jolla oli ainakin yksi soluttautuja niinkin lähellä pommipakettien lähettäjiä, että se sai haltuunsa pakettien seurantakoodit, ei silti estänyt noita pommipaketteja pääsemästä noihin Jemenistä lähteviin lentokoneisiin, vaan ainoastaan tyytyi toimittamaan nuo seurantakoodit Jenkeille?
..Miksei Saudi-tiedustelu ja sen liittolainen Yhdysvallat, joka on jo kuukausia ennen tätä tapausta etsinyt näitä pomminrakentajia Jemenissä, eivät tehneet pidätyksiä silloin kun pommeja vielä kasattiin?!

Tämän Arabian niemimaan al Qaida-solun aikeista saatiin ennakko varotuksia jo useita viikkoja aikaisemmin kun mm. siitä loikannut Saudi, Jabr al-Faifi, otti yhteyttä maansa viranomaisiin ja kertoi joistain terrori-suunnitelmista.
Jabr al-Faifin lisäksi Saudi-tiedustelulla on mitä ilmeisimmin muitakin soluttautujia tuossa al Qaida solussa.
mutta mitään ei silti jostain syystä vaan tehty, ennen kuin pommipaketit olivat jo matkalla kohteisiinsa.


Lisä aihetta sille ihmettelylle ’miksei noiden pommipakettien lähtöä estetty’, antaa alla oleva Guardian lehden juttu jossa entinen CIA:n terrorismin vastaisen toiminnan johtaja kertoo että Saudi-tiedustelu on viime vuosina saanut useankin soluttautujan Arabian niemimaan al Qaidaan.

Myös Kuwaitin strategisen tutkimuskeskuksen johtojakin kertoo että Arabian niemimaalla toimivien tiedustelutahojen mukaan kyseiseen al Qaida siipeen on tätä nykyään helpompi soluttautua, koska al Qaidalla on pulaa värväytyvistä.
Terrorismista pidätettyjä ja vapautettuja, jotka sitten palaavat takaisin terroristiryhmiin on myös helpompi varjostaa kehittyneemmän teknologian ja menetelmien ansiosta.

Cargo plane bomb plot: Saudi double agent 'gave crucial alert'
Expanded effort by Riyadh to infiltrate al-Qaida in impoverished Yemen is believed to have paid dividends
http://www.guardian.co.uk/world/2010/nov/01/cargo-plane-plot-saudi-agent-gave-alert
“The plot to place bombs on US-bound cargo planes was foiled as a result of a long-running and heavily financed Saudi operation to infiltrate al-Qaida in Yemen, Gulf security experts said today.

..Vincent Cannistraro, a former CIA counter-terrorism chief with longstanding ties with Gulf spy agencies, said Saudi intelligence had succeeded in placing a number of double agents within Aqap.

Sami Alfaraj, head of the Kuwait Centre for Strategic Studies, agreed that Fayfi was unlikely to have been the sole source for the Saudi warning. "There are many factors in an operation like this," Alfaraj said. "The officials involved who I am talking to are saying that the Gulf intelligence agencies are finding it easier to penetrate al-Qaida cells. They are not as impregnable as they once were. They recruit from a limited pool, looking for engineers for example, and that concentration on a limited pool makes it easier for the intelligence agencies."
Alfaraj added that jihadists who are acquitted by courts or leave rehabilitation programmes and return to Yemen are now more easily tracked due to better surveillance techniques and equipment.

.. The huge increase in Saudi resources devoted to defeating Aqap has brought several intelligence windfalls that Riyadh has passed on to allies. Saudi officials are known to be co-operating with Paris over Aqap plans to attack French targets in an attempt to carry out Osama bin Laden's threat of reprisals for President Nicolas Sarkozy's ban on burqas.”

Jutussa myös kerrotaan että Saudien antama tiedustelutieto on johtanut useisiin terrorismi-varoituksiin maailmalla viime aikoina.
Tämähän antaa toki perustelua sille miksi pitää soluttautujia al Qaidassa ilman että tekee pidätyksiä = että tullaan tietoisiksi terrori-suunnitelmista ..mutta taas toisaalta, pelkkä pitkitetty tietojen lypsäminen, kun aina vaan odotetaan isompia ja isompia pidätyksiä, johtaa siihen että terrori-iskuja pääsee myös tapahtumaan..

Myös samalta pomminvalmistajalta, jota epäillään näiden printteri-pommien kasaajaksi, ilmeisesti lähti viime joulun ”alushousu pommi” ..ja siinäkin tapauksessa tätä terroristia tyydyttiin AINOASTAAN seuraamaan ..Yhdysvaltalaiset tiedustelutahot olivat jopa pyytäneet(!!) ettei ”alushousu pommittaja” Umar Farouk Abdulmutallabin viisumia katkaistaisi jotta hän pääsisi matkustamaan Yhdysvaltoihin.

..tästä ”alushousu pommi” tapauksesta ja erikoisista tiedustelupalveluiden kiemuroista, mm. Pohjois-Irlannista, tarkemmin tässä blogissa:

Printteri-pommit ...miksi Saudien tiedustelupalvelu päästi pommipaketit lähtemään?
http://maailmanjarjestys.blogspot.com/2010/11/printteri-pommit-miksi-saudien.html


Mutta tosiasia on, että terrori-iskuja käytetään myös suurvaltojen politiikan ajamiseen, eli terrorismista todellisuudessa hyötyy MYÖS sitä vastaan taistelevat hallinnot (..tai paremmin sanottuna; jotkut poliitikot ja virkamiehet sekä heidän kaverinsa bisnes- ja rahamaailmassa)
..joten näyttäviä terrori-pidätyksiä tms. tehdään suurvaltojenkin toimesta juuri silloin kun siitä poliittisesti tuntuisi olevan eniten hyötyä.

Saudien ja Jenkkien toiminta tässä tapauksessa kertoisi juuri tästä ..että ihmishengistä välittämättä tästä terrori-tapauksesta tietoisesti rakennettiin suurempi tapahtuma, jolla on enemmän painoarvoa juuri ennen välivaaleja Yhdysvalloissa, sekä tuomaan pohjaa Yhdysvaltojen ja sen liittolaisten ajamalle ulkopolitiikalle ja terrorismin vastaisille operaatioille.
..Samalla vaan kun Yhdysvallat ja sen johtama Koalitio tuo eri maihin miehitysjoukkoja taistelemaan terroristeja vastaan, taustalta tulee maahan näiden asevoimien suojaamana yksityisiä suuryhtiöitä kahmimaan näiden kansojen luonnonvarat ..paikallisen korruption tukemana tietysti.

Tästä löytyykin hyvä selitys sille miksi joissain maissa jotkut ryhmät saa terrorisoida kansaa vuodesta toiseen, jopa vuosikymmenestä toiseen, eikä mitään tehdä esim. YK:n ja Jenkkien taholta(esim. jotkut Keski-Afrikan alueet), ja toisille alueille mennään hyvinkin nopeasti ”vapauttamaan kansa tyranniasta” = joka maankolkka ei ole taloudellisesti (ja geopoliittisesti) niin kannattava.

..Ja tämä seikka on suurin syy miksi terrorismia on maailmalla; eriarvoisuus, korruptio ja suurvaltojen (ja niiden suojissa olevien suuryhtiöiden ja pankkien) sekaantuminen joka maailmankolkan asioihin näiden omien etujen edistämiseksi.


Valkoinen Talo on aikaisemminkin käyttänyt tällaista ”October Surprise”-kohua juuri ennen vaaleja.
..”October Surprise” on Amerikkalaista poliittista-jargonia, ja sillä tarkoitetaan median laajasti levittämää uutisjuttua jolla on potentiaalia vaikuttaa vaalitulokseen.

Tom Ridge, Yhdysvaltain kotimaan turvallisuuden ministeri vuosina 2003-2005, kertoo kirjassaan ’The Test of Our Times: America Under Siege … and How We Can Be Safe Again’, kuinka häntä yritettiin painostaa George W. Bushin taustajoukkojen toimesta nostamaan terroriuhkaluokitusta vuoden 2004 presidentin vaalien alla.
Ridge says he was pushed to raise terror alert before election
http://blogs.reuters.com/frontrow/2009/08/20/ridge-says-he-was-pushed-to-raise-terror-alert-before-election/

Eli poliitikot voivat todella olla niin röyhkeitä että käyttävät terrorismia ja sillä pelottelua omiin tarkoituksiinsa.
Entisen Yhdysvaltain Presidentin, Bill Clintonin neuvonantajana toiminut Mark Penn, totesi ennen marraskuun alussa käytyjä välivaaleja, että Presidentti Obama tarvitsisi saman luokan tapauksen kannatuksensa kohottamiseen, kun Oklahoman pommi-isku vuonna 1995, joka auttoi silloin Bill Clintonin kannatuksen kääntymään rajusti nousuun.
Clintonite: Obama Needs OKC Bombing to “Reconnect with the American People”
http://www.infowars.com/clintonite-obama-needs-okc-bombing-to-reconnect-with-the-american-people/


Vuoden 2008 Yhdysvaltain presidentinvaalien alla jopa nykyinen presidentti Obama kritisoi republikaaneja siitä että he TAAS käyttivät pelkoa vaaliaseena kuten tavallisesti.
Eräs presidenttiehdokas John McCainin neuvonantajista tuumaili että terrori-isku voisi olla jopa hyödyksi McCainille silloisissa presidentinvaaleissa.
Obama: Republicans Using Terrorism to Win Elections
http://www.cbsnews.com/8301-502443_162-4188486-502443.html

Terror Strike Would Help McCain, Top Adviser Says
http://www.washingtonpost.com/wp-dyn/content/article/2008/06/23/AR2008062301979.html


Myös Yhdysvaltain entinen puolustusministeri George W Bushin hallinnosta, Donald Rumsfeld, tuumaili nauhoitetulla keskustelulla vuonna 2006 että uusi terrori-isku Amerikan maaperällä voisi auttaa tuolloin heikkenevän kannatuksen Amerikkalaisten käymille sodille kääntymään taas nousuun.

Samoilla nauhoilla Rumsfeld keskustelee jonkun sota-analyytikon kanssa tarpeesta saada Irakiin joku ”autoritaarinen” johtaja, samasta muotista kuin Etelä-Korean entinen diktaattori Syngman Rhee. ..erikoinen toive Irakille, josta Yhdysvaltalaiset ja sen liittolaiset juuri vaihtoivat yhden diktaattorin, Saddam Husseinin, aloittamalla sodan vuonna 2003 jota käydään vieläkin.
..tämä ”Irakin Syngman Rheen” tulisi todennäköisesti olemaan vahvemmin länsi-mielinen kuin Saddam Hussein.
Syngman Rhee nousi Etelä-Korean johtoon juuri Yhdysvaltalaisten tuella Toisen Maailmansodan jälkeen.
http://en.wikipedia.org/wiki/Syngman_Rhee

Rumsfeld On Tape: Terror Attack Could Restore Neo-Con Agenda
http://www.prisonplanet.com/articles/may2008/051608_rumsfeld_tape.htm


Republikaani johdolla kiertänyt muistio tuumaili jo vuonna 2005 että terrori-isku Amerikan maaperällä auttaisi puolueen ja sen presidentin, George W Bushin kannatuksen uuteen nousuun.
GOP memo touts new terror attack as way to reverse party's decline
http://www.prisonplanet.com/articles/november2005/121105newterror.htm


Valkoinen Taloa tuskin on ainoa joka näkee asian näin, vaan eiköhän valtioon kohdistuvan ’ulkoisen uhan’ ”arvo” ymmärretä muissakin valtaapitävissä ja poliittisissa piireissä.
Myös Venäjällä tunnutaan osaavan käyttää tätä uhkaa hyödyksi, ja tiedustelupalvelut ovat sielläkin samalla lailla sekaantuneet terrori-iskuihin kuin mm. länsimaissa.

Tavalliset ihmiset kun pelkäävät perheittensä ja lähimmäistensä puolesta terrorismista puhuttaessa, niin poliitikot ja virkamiehet näkevät siinä mahdollisuuden vahvistaa asemiaan.

Terrorismin uhka on hyvin tuottoisaa myös sota- ja turvallisuus alan yrityksille ja yhtiöille. Sotateollisuus ala on vuotuista triljoona-bisnestä, jonka lobbareina poliitikot ja kenraalit monesti toimivat.
..eli ei ole ihme jos terroriuhkia välillä jopa tekaistaan tyhjästä.


Tähän kun vielä lisää sen tosiasian että valtioiden sisällä toimivat tahot voivat jopa itse olla mukana luomassa terrori-iskuja OMAN MAAN KANSALAISIA KOHTAAN..
..voi olla että tämä printteri-pommi tapaus todella annettiin tapahtua, vaikka se melko selvästi olisi voitu estää jo alkutekijöihinsä Saudi-tiedustelun soluttautujien ansiosta.

Tällaisesta ’terrorismista oman maan kansalaisia kohtaan’ saatiin tuore todistajalausunto muutama viikko sitten, kun eläkkeellä oleva turkkilainen kenraali kertoi turkkilaisten (sotilastiedustelun) peiteoperaatioiden tehneen terrori/sabotaasi-iskuja Kyproksella, Kyproksen-turkkilaisiin kohteisiin, siinä toivossa että saarella asuvat turkkilaiset kääntyisivät Kyproksen hallintoa vastaan.

Turkey carried out false-flag attacks in Cyprus in 1960s, says Turkish General
http://www.cyprus-mail.com/cyprus/turkey-carried-out-false-flag-attacks-cyprus-1960s-says-turkish-general/20100924
“In order to increase the resistance of the people, you carry out sabotage against certain values, in order to create the impression that it is the enemy who did it. In Cyprus, we had torched a mosque,” Yirmibeshoglu said in an interview while describing methods used in unconventional warfare”.

Turkki oli tällöin jo NATO-maa. Muidenkin NATO-maiden tiedustelupalvelut sekaantuivat terrori-iskuihin Kylmän Sodan Euroopassa ..liekö tämä toiminta loppui koskaan ja jatkuu vielä tänäkin päivänä.

NATO operaatio, josta käytetään yleisnimeä ’Operaatio Gladio’ oli Eurooppaan, jopa Suomeen, kasattu maanalaistenarmeijoiden verkosto, joka kasattiin siltä varalta että Neuvostoliitto ja sen liittolaiset hyökkää Eurooppaan, sekä myös vakoilemaan kommunistien ja vasemmistolaisten toimintaa Euroopassa.

Operaatio Gladion rinnalla, tai ”varjossa” toimi ns. likaisten-operaatioiden siipi, joka toimi pitkälti samaan tyyliin kun Turkin turvallisuuspalveluiden ’likaiset toimet’ Kyproksella. Tämä Operaatio Gladion likainen siipi oli osallisena terrori-iskuihin Euroopassa vierittäen niistä syitä oikeisto- ja vasemmistoradikaalien niskaan, jotta kansalaiset vaatisivat hallintojaan tekemään asialle jotain.

Näin, kun valtioita koettelee uhka, hallinnot saivat(saavat) pönkitettyä valta-asemaansa ja kansalasilta tuleva paine muiden asioiden tiimoilta helpottuu kun joudutaan enemmän keskittymään turvallisuus asioihin. ..korruptio ja talous- ja tasa-arvo asiat siirtyvät näin helpommin toisarvoisiksi sodan tai terrorismin tuomien uhkien alta.

Syy Operaatio Gladion ”likaisiin toimiin” oli sama kuin Turkilla Kyproksella, ja kuten tämä turkkilainen eläkkeellä oleva kenraali toteaa:
”Jotta ihmisissä saadaan aikaan (jokin tahon) vastustusta, pitää sabotaasi kohdistaa tiettyihin arvoihin (uskonnot, kansallinen turvallisuus, vapaus), sekä luoda kuva että sabotaasin takana olisi vihollinen.”

Operaatio Gladion tarkoitus oli lähinnä sabotoida sosialismin(kommunismin) ja työväenliikkeen kannatus.
..joka sitten vastaavasti vahvistaa kapitalistisen politiikan agendaa, kun sosialismi on saatettu huonoon valoon.

NATOn Operaatio Gladion asekätköistä toimitettiin mm. räjähteitä terrori-iskuihin.
Yksi pommi-isku johon Gladion ’likainen siipi’ oli sekaantunut, oli Bolognan pommi-isku vuonna 1980.
http://fi.wikipedia.org/wiki/Bolognan_pommi-isku

Operaatio Gladio
http://fi.wikipedia.org/wiki/Operaatio_Gladio

http://en.wikipedia.org/wiki/Operation_Gladio