sunnuntai 5. syyskuuta 2010

Yhdysvaltojen ja Venäjän välille ollaan herättelemässä uutta kitkaa ..miten Suomessa?

Viime päivinä Suomessa on keskusteltu mediassa Kokoomus-ministerien Venäjä lausuntoja, ja Kokoomuksen tilaisuuksissa tuntuisi sama linja jatkuvan.
Nyt Viron entinen pääministeri, Mart Laar, vähättelee Venäjän sotilaallista voimaa Kokoomusnuorten ulko- ja turvallisuuspoliittisessa seminaarissa.
Ei taida olla täysin sattumaa että Kokoomuksen tilaisuuksissa on viime aikoina arvosteltu Venäjää. Ensin vähäteltiin sen taloutta ja nyt sotilaallista voimaa. Jotain Kokoomus tällä selvästi hakee.
Nämä Kokoomuksen Venäjä-piikittelyt osuu hyvin yksiin siihen kasvavaan kitkaan mitä maailmalla on nähty Yhdysvaltojen (ja NATO:n) ja Venäjän välillä kesän aikana.
Viron ex-pääministeri lyttää Venäjän sotilasvoimat jälkeenjääneiksi
http://www.hs.fi/politiikka/artikkeli/Viron+ex-p%C3%A4%C3%A4ministeri+lytt%C3%A4%C3%A4+Ven%C3%A4j%C3%A4n+sotilasvoimat+j%C3%A4lkeenj%C3%A4%C3%A4neiksi/1135259904384


Yhdysvallat ja NATO vs. Venäjä
- Yhdysvallat liittolaisineen on ottamassa kokoajan vahvempaa otetta entisistä Neuvosto-alueista Keski-Aasiassa ja Kaspian alueilla.
- Azerbaidzhan myös pyysi kesällä Yhdysvaltojen apua maan kiistoissa Armenian kanssa. Vastaavasti Venäjä taas solmi Armenian kanssa uuden jatkon turvallisuus yhteistyölle.
- Yhdysvalloilla on ollut tiiviit välit myös Georgiaan tuolla alueella, ja sen ja Venäjän välistä 5 päivän konfliktia vuonna 2008 on sanottu Yhdysvaltojen ”proxy”-sodaksi. Yhdysvaltain ulkoministeri, Hillary Clinton kävi Heinäkuun alussa kertomassa maansa tuesta jatkossakin Georgialle, ja sen ettei Yhdysvallat tunnusta Venäjän mielipiteitä sen erikoisasemasta alueella.
Venäjän pääministeri Vladimir Putin sanoi juuri julkaistussa lehtihaastattelussa että Yhdysvaltojen jatkuva Georgian aseistaminen hiertää maiden suhteita, ja sanoi tämän kaksi vuotta sittenkin johtaneen Venäjän ja Georgian väliseen konfliktiin.
Putin: America is Rearming Georgia
http://www.globalresearch.ca/index.php?context=va&aid=20829

-Yhdysvallat on jo pitkään kosiskellut Ukrainaa NATOon ja yrittää saada jalan sijaa Ukrainassa energiayhteistyön muodossa, joka edelleen heikentäisi Venäjän otetta Ukrainasta. Venäjä on tärkein öljyn tuoja Ukrainaan ja Venäjän ja Turkmenistanin kaasua kulkee sen kautta EU:lle.

- Mustanmeren ja Kaspianmeren alueilla on mittavat öljy- ja kaasu varat jotka varmasti kiinnostaa niin länsimaisia kuin venäläisiäkin yhtiöitä. Myös Keski-Aasiassa on paljon hyödyntämättömiä luonnonvaroja, jotka varmasti kiinnostaa länsimaisia yhtiöitä, kuin venäläisiä ja kiinalaisiakin. Näiden alueiden herruudesta taistellessa tuottoisin tapa näille suuryhtiöille on käyttää siihen kansain välisiä konflikteja, eli sotia, joihin kaiken hyvänlisäksi, sotien osapuolet ostavat näiltä yksityisiltä yhtiöiltä aseet, ja hankkivat rahoituksen niiltä samoilta yksityisiltä rahoittajilta, jotka suurimmaksi osaksi omistaa nämä yhtiöt. ..kaiken maksajaksi päätyy tietysti veronmaksajat, monikansallisten suuryhtiöiden kerätessä voitot.

Tässä blogi joka kertoo Yhdysvaltain geopoliittisestastrategiasta Keski-Aasiassa ja Kaspianmeren alueella:
Ulkopuolisilla osuutta Kirgisian tilanteeseen? Syynä Keski-Aasian luonnonvarat
http://etelvuori.blogit.fi/ulkopuolisilla-osuutta-kirgisian-tilanteeseen-syyna-keski-aasian-luonnonvarat/


- Puola ja Yhdysvallat vahvistivat juuri maiden välisen ohjuskilpisopimuksen, joka tuo ”Irania vastaan” suunnatut ohjukset aivan Venäjän rajalle.
-Lähi-idän ja Keski-Aasian sodat jotka toimii samalla NATO:n joukkojen keskittämisinä Venäjää ja Kiinaa ajatellen.
-Venäjän puheet NATO-laajentumisesta. Vladimir Putin syytti juuri NATOa ja länsimaita petturuudesta ja lupauksien pettämisestä olla työntymättä syvemmälle itään, kun se kaavailee Puolan ohjusjärjestelmän ja Tshekin tutkajärjestelmän lisäksi ohjusjärjestelmiä myös Bulgariaan ja Romaniaan.
Putin slams West for deceiving Russia
http://www.globalresearch.ca/index.php?context=va&aid=20835

- Israelin ja Yhdysvaltojen suunnittelemasta sotilasiskusta Iranin ydinlaitoksille, Venäjä on sanonut ettei se salli suurimittaista sotaa sen raja-alueilla. Venäjä ja Kiina ovat olleet pidättyväisiä langettamaan pakotteita Irania vastaan.
Venäjä, joka oli jo alun perin pidättyväinen asettamaan Iranille pakotteita, on YK pakotteiden jälkeenkin tehnyt Iranin kanssa öljy, kaasu ja polttoainekauppaa, mikä varmaan myös ärsyttää Yhdysvaltoja ja Israelia.
Iran, Venäjän avustuksella aloitti juuri myös polttoaineen lataamisen kiisteltyyn Bushehrin ydinlaitokseen.


Myös Venäjä on tehnyt itseään näkyvämmäksi maailmalla.
- Se on ottanut tavakseen venäläisten vähemmistöjen suojelun ulkomailla entisillä Neuvosto-alueilla, joille se on silloin tällöin lisännyt joukkojaan. ..tai tätä se käyttää tekosyynä ulkopolitiikalleen ja imagon vahvistamiseen.
- Mm. Balkanilla Nashi-järjestö on ollut muka Serbien Yhdysvaltoja ja EU:ta vastustavassa toiminnassa tukijana.
- Etelä-Amerikassa Venäjä on käynyt sotaharjoituksissa Venezuelan kanssa, ja se on myös lennättänyt ydinase-koneitaan Kanadan ja Yhdysvaltojen pohjoisimpien rajojen lähettyvillä.
Paljonhan on viimeaikoina keskusteltu ”arktisesta öljystä” kun kaikki alueen valtiot ovat mittailleet pohjoisnavasta osuuksiaan.


..Mutta miten Suomi liittyy kaikkeen tähän?
Yhdysvaltojen liittolaisen EU:n kautta ”epäsuorasti”. Nyt kun EU:llakin on oma ulkoministeri, tarkoittaa se sitä että EU:lla on oma ulkopolitiikkansa, kuka sen nyt sitten loppujen lopuksi saneleekin.
Viime aikoina Suomen ja Venäjän välillä ollut kaikenlaista pientä, millä kyhätään mediassa kansojen välistä provosointia ..ja tätä tehdään ihan tarkoituksella ja sillä kompataan Länsivaltojen liikkeitä Venäjän suhteen. Median lisäksi tätä tuntuu tekevän tarkoituksella puolueista ainakin Kokoomus, niin kuin viime aikoina ollaan huomattu.
Tällä kitkalla saadaan myös Suomen turvallisuuspoliittiset hankkeet paremmin perusteltua, kuten ase- ym. hankinnat, ja NATO jäsenyyttä on varmasti myös hieman helpompi markkinoida tämän johdosta. Tosin NATO-jäsenyys ei enää ole niin olennainen Lissabonin-sopimuksen jälkeen, kun EU:lla on oma puolustussopimuksensa. Mutta paljonhan Suomen puolustus/ asejärjestelmiä sovitetaan samanlaiseksi kuin NATO:lla.

Suomen ja Venäjän välillä on puitu myös vanhus- ja lasten huostaanotto asioita medioissa kärjistetysti viimeaikoina, niin kärjistetysti että se on ollut jopa hieman erikoista.
On myös ikävää että tässä asiassa on oikeita ”ihmisiä välissä”, kun virkamiehet ja media, niin suomessa kuin venäjällä, on nostanut asioita ylisuuriin mittoihin, jonka pohjalta on suomessa alettu joidenkin toimesta puhua kärjistetysti Venäjä-vastaisuudesta.
Viime aikoina samanlaista lapsi-kiistaa on aloiteltu myös Venäjän ja Yhdysvaltojen välillä ..erikoinen sattuma, eikö.
Muuten tätä kaikkea voisi voivotella vaan poliittisena uhona ja byrokratian ja virkamiesten jäykkyytenä, mutta kun samanlaista lapsi-kiistaa on myös Venäjän ja Yhdysvaltojen välillä, niin pistää miettimään että tämä samanaikaisuus ole pelkkää sattumaa.

Lapset ja vanhuksethan ovat tunnettu propagandaväline joka vetoaa tunteisiin. On hyvin mahdollista että Venäjä ollessaan näin ”huolloissaan lapsista ja vanhuksista”, peittelee sisäpolitiikastaan johtuvaa ihmissoikeustilannetta, jota juuri tiukennettiin oikeudella pidättää ihmisiä ainoastaan rikoksesta epäilemisen nojalla, eikä isompia todisteita vastaan tarvitse siis olla ..tätä varmasti käytetään Kremliä kritisoivaan oppositioon ja mediaan.
Adoptoituja lapsia koskeva skandaali Yhdysvalloissa
http://finnish.ruvr.ru/2010/08/30/17960212.html

Tosin ei Yhdysvaltain sisäisissä asioissakaan ole juuri hurraamista, ja siksi se yrittää ”meikata” itseään arvostelemalla muiden suurvaltojen ”demokratiaa”, kuten Kiinan ja Venäjän, joidenka hallintoja Yhdysvallat alkaa muistuttaa päivä päivältä yhä enemmän.


Pitää kuitenkin muistaa ja tiedostaa että vaikka tässä kaikessa puhutaan valtioiden ja kansojen välisistä konflikteista niin todellisuudessa nämä on monikansallisten yhtiöiden ja rahoituslaitosten järjestämiä konflikteja joissa valtiointressejä käytetään ainoastaan kulisseina ajamaan yksityissektorin intressejä ..näin Venäjällä, Kiinassa, EU:ssa kuin myös Jenkeissä.
..näitä kaikkia suurvaltoja pyörittää oikeasti yksityiset tahot, valtioiden velkaantuessa kokoajan lisää.
Kun tämän ottaa huomioon; että Venäjän ja Yhdysvaltain uhittelusta hyötyy kummankin maan (yksityinen) teollisuus etenkin aseteollisuus, niin voi olla että tätä uhoa luodaan ihan bisnes tarkoituksessa johon käytetään miljardeja veronmaksajien rahoja. Kun luodaan median kautta näennäinen ulkoa tuleva uhka puolustusmenoihin on tämän jälkeen paljon helpompi upottaa miljardeja verovaroja, jotka monesti sitten kilahtaa yksityisten pankkitileille.


Parasta Suomelle olisi jos se ei rupeaisi tukemaan Yhdysvaltain hankkeita, eikä sen paremmin Venäläistenkään (mitä tuskin kovin nopeasti tapahtuu) …vaan Suomen on parasta pysy mahdollisimman sitoutumattoman ja erossa näiden suurvaltojen kiemuroista ..tosin kun Suomi on EU-jäsen niin sitä kautta Suomi jo on mukana kaikessa tässä, mitä nämä suurvallat vaan keksii.
Mielestäni hyvät ellei parhaat turvatakuut ovat rehellinen puolueettomuus. Parasta on yrittää olla ystäviä kaikkien kanssa ja samalla myös tukea kaikkia, eli pitää kaikkien puolia. Tämä tarkoittaa vastaavasti sitä että puolueettomasti pitäisi myös kritisoida kaikkia tahoja, niin Jenkkejä ja Venäjää.