torstai 22. heinäkuuta 2010

Hillary Clinton myöntää: USA aseisti Islamisti taistelijoita Neuvostoliittoa vastaan, joista sitten Taliban ja Al Qaida sai alkunsa

Hillary Clinton myöntää: USA aseisti Islamisti taistelijoita Neuvostoliittoa vastaan, joista sitten Taliban ja Al Qaida sai alkunsa

Yhdysvaltain ulkoministeri Hillary Clinton myöntää FOX-uutiskanavan haastattelussa USA:n kouluttaneen ja aseistaneen Mujahideen-taistelijoita 1970 luvun lopussa alkaneessa Afganistanin sodassa.
Myöhemmin 19 90-luvulla USA aseisti Talibania Afganistanin sisällissodassa.
Sec. State Clinton Admits U.S. Created Mujahideen that Became al-Qaeda
http://www.infowars.com/sec-state-clinton-admits-u-s-created-mujahideen-that-became-al-qaeda/

Zbigniew Brzezinski ja 1970-luvun Afganistanin sota
Mikä ei kovin yleisessä tiedossa ole, on että Yhdysvallat aloitti näiden islamistien tukemisen jo ennen kuin Neuvosto-joukot aloitti Afganistanin miehityksen. Tämän paljasti julkisuuteen Yhdysvaltain puolustusministeri Robert Gates vuonna 1996 julkaistussa kirjassaan; From the Shadows: The Ultimate Insider's Story of Five Presidents and How They Won the Cold War.
Tiedon on myös Zbigniew Brzezinski myöntänyt ranskalaislehti Le Nouvel Observateurin haastattelussa vuonna 1998.
Tässä suomennettu pätkä tuosta Le Nouvel Observateurin haastattelusta:
"Virallisesti kerrotun historian mukaan CIA:n apu Mujahideenille alkoi 1980 luvulla, toisin sanoin; Neuvostoliiton miehityksen jälkeen. Totuus asioiden kulusta on kuitenkin toinen. Presidentti Carterin toimesta, salassa allekirjoitetun direktiivin mukaan, Mujahideeneille aloitettiin avustus (jo) Heinäkuussa 1979.” (..eli noin 6 kk ennen Neuvostoliiton Afganistanin miehitystä.)
Kysymykseen, haluttiinko tällä salaisella Mujahideenin tukemisella provosoida Neuvostoliittoa miehittämään Afganistan, Zbigniew Brzezinski vastaa:
.."Asia ei ihan ole näin ..me emme painostaneet Neuvostoliittoa sen väliintuloon, mutta tietoisesti lisäsimme tuon väliintulon mahdollisuutta."
http://www.globalresearch.ca/articles/BRZ110A.html
Eli mitä presidentti Obamankin turvallisuuskonsulttina vaikuttanut Zbigniew Brzezinski sanoo, on että Yhdysvallat (varmasti myös muut maat) laskelmoidusti ohjailee (provosoi) sitä vastustavia tahoja ratkaisuihin, jotka vakavimmillaan aloittaa sotia.



1990-luvulla USA aseisti ja radikalisoi Talebania
Afganistanin sodan päätyttyä osasta näistä taistelijoista muotoutui vallanhaluisia heimopäälliköitä Afganistaniin ja maassa onkin käyty sisällissotaa aina tähän päivään asti. 1990-luvulla USA alkoi aseistaa Taliban-ryhmää Afganistanin sisällissodassa.
Näistä Islamisti-taistelijoista joita USA ja sen liittolaiset on kouluttanut ja aseistanut vuosikymmeniä on nyt muotoutunut se Taliban ja Al Qaida joita vastaan USA nyt Afganistanissa taistelee.

USA ei ainoastaan aseistanut ja kouluttanut Islamisteja Neuvostoliiton Keski-Aasian alueilla, kuten Uzbekistanissa, sekä Neuvostoliiton miehittämässä Afganistanissa, se myös radikalisoi kyseistä liikettä painattamalla Pakistanissa koulukirjoja Afganistaniin, joissa tuotiin esiin miehityssodan kauhuja sekä Koraanin jihad-uskontaiston opetuksia tarkoituksena herättää kansannousua Neuvostoliittoa vastaan.
Yhdysvaltain hallituksen tukema AID organisaatio lähetti näitä kirjoja Afganistaniin aina vuoteen 1994 asti, jolloin sen tukiohjelma Afganistaniin loppui, mutta samoja 200 erilaista kirjaa käytettiin kouluissa vielä Talibanin vallan aikoina, jolloin niistä tehtiin paikanpäällä uusinta painoksia.
Vuoden 2001 Afganistanin miehityksen jälkeen Yhdysvalloista oli lähtenyt lisää tätä Nebraskan Yliopiston avustuksella valmistettua kirja-sarjaa, mutta sitä alettiin alku vuodesta 2002 puhdistaa väkivaltaisista kuvista UNICEF:in toimesta.
From U.S., the ABC's of Jihad
http://www.washingtonpost.com/ac2/wp-dyn/A5339-2002Mar22?language



USA:n ja Pakistanin osuudet Talibanin luomisessa on aikaisemmin myöntänyt mm. Pakistanin istuva presidentti Asif Ali Zardari.
YLEkin uutisoi Pakistanin tiedustelupalvelu ISI:n suhteista Talibaniin, mutta mitä jätetään kertomatta on että, ISI ja Pakistan toimii asiassa Yhdysvaltain ja sen muiden liittolaisten kulissina.
Pakistanilla luultua läheisempi suhde Talibaniin
http://yle.fi/uutiset/ulkomaat/2010/06/raportti_pakistanilla_luultua_laheisempi_suhde_talibaniin_1756393.html
”Pakistanin salaisella tiedustelupalvelulla on luultua läheisemmät suhteet taliban-liikkeeseen, paljastaa tuore raportti. Raportti vahvistaa epäilyjä, että Pakistan on rahoittanut ja kouluttanut islamistiryhmiä sekä tarjonnut talibanitaistelijoille turvapaikkoja.”


Pakistanin presidentti Asif Ali Zardari, on jo aiemmin myöntänyt tiedustelupalvelu ISI:n ja Yhdysvaltain CIA:n luoneen Talibanin. Uutiskanava NBC:lle antamassaan haastattelussa vuonna 2009 Zardari tosin kieltää että Pakistanin tiedustelupalveluilla olisi enää mitään yhteyksiä kyseiseen ryhmään, mutta YLE:n uutisjuttu kuitenkin kertoo toista. ISI:llä siis on vielä yhteyksiä Talibaniin, eikä ISI toimi asiassa ilman Yhdysvaltojen valtuutuksia.
“CIA and ISI together created Taliban, says Zardari”
http://www.prisonplanet.com/cia-and-isi-together-created-taliban-says-zardari.html
"CIA worked in tandem with Pak to create Taliban"
http://www.hartford-hwp.com/archives/51/099.html

Myös Yhdysvaltain kongressinedustaja Jim McDermott on myöntänyt CNN:n haastattelussa että USA pisti Talebanin valtaan 90-luvulla. Youtube on poistanut ko. uutispätkän, mutta se on ladattavissa sivulla olevasta linkistä.
Congressman Jim McDermott on CNN Admit the US placed the Taliban in Afghanistan in 1996
http://www.welfarestate.com/nwo/taliban.htm
Ja niin kertoo myös Yhdysvaltain kongressinedustaja Dana Rohrabacker
"Taliban on CIA:n kasaama ja aseistama"
http://rupeenews.com/usa/the-taliban-was-a-construct-of-the-cia-and-was-armed-by-the-cia/

USA auttaa Uzbekistania taistelussaTalebania vastaan, samalla kun se aseistaa Talebania Afganistanissa
Samalla kun Yhdysvallat 1990 luvulla rahoitti Talibanin toimintaa mm. Pakistanin ja Saudi-Arabian kautta, se teki yhteistyötä mm. Uzbekistanin hallituksen kanssa sen taistelussa Talibania vastaan!! ..ei ole ihme ettei valmista tule kun tukee konfliktin kumpaakin puolta.
U.S. Operated Secret Alliance With Uzbekistan
http://www.washingtonpost.com/ac2/wp-dyn/A55834-2001Oct13
” ..by the late 1990s, the two countries found common cause in their alarm over Afghanistan. The ruling Taliban regime there captured the territory adjoining Uzbekistan in 1998, while the Tashkent bombings in early 1999 made Karimov even more insistent on the need to stamp out the IMU fighters being harbored in Afghanistan.”

Yhdysvallat ja Taliban yhteistyössä Bosniassa, Kosovossa, Tšetšeniassa jne.
Yhdysvaltain Republikaanin raportista USA:n edustajainhuoneelle vuodelta 1997, valottaa Yhdysvaltojen osallisuutta Mujahideen-taistelijoiden Balkanin operaatioissa, joka alkoi jo Bosnian sodasta vuonna 1992:
"Ehkäpä suurin uhka mikä kohtaa amerikkalaista henkilöstöä Bosnian sodassa, on Clintonin hallituksen haluttomuus selventää kongressille ja kansalle sen kytköksistä aseistaa Sarajevon Muslimi hallitusta, käyttäen mm. Irania välikätenä.."

"Huhtikuussa vuonna 1994 Presidentti Bill Clinton näytti, USA.n kongressin komeitean mukaan, "vihreän valoa" Iranin ja muun Muslimi-maailman asekuljetuksille Bosnian Muslimi-hallitukselle. päätös tehtiin Kansallisen turvallisuuspäällikkö Anthony Lake:n ja USA:n Kroatian suurlähettilään Peter Galbraithin ehdotuksesta.."

http://rpc.senate.gov/releases/1997/iran.htm
Afganistanin sodan aikana alkoi yhteistyö Osama bin Ladenin ja Yhdysvaltojen välillä, joka jatkui kohtuu tiiviinä aina Syyskuun 11. iskuihin saakka.
On raportoitu että Yhdysvallat lennätti Taliban-taistelijoita Balkanilla vielä viikkoa ennen Syyskuun 11. terrori-iskuja.

Saksan televisiokanava ZDF:än kertoo Saksan tiedustelupalvelu BND:n ja CIA:n auttaneen Kosovon vapautusarmeija KLA:ta Balkanilla, jonka riveissä taisteli Afganistanissa koulutettuja mujahideen-taistelijoita.
Länsimaisia tiedustelupalveluja ei juuri tuntunut haittaavan Interpolin raportti KLA:n kytköksistä heroiinikauppaan vuodelta 1997, ja tästäkin huolimatta Yhdysvallat poisti KLA:n terroristijärjestölistalta vuonna 1998.
Televisiokanava ZDF kertoo Yhdysvaltain laskuvarjojääkärien evakuoineen Afganistanissa koulutetun Komentaja Hoxhan ja Yhdysvaltalaisen palkka-armeija firma MPRI:n kouluttajia Tetovosta, Makedoniasta Elokuussa 2001. Yhdysvalloilla oli siis yhteisoperaatioita Al Qaedan kanssa vielä muutamaa viikkoa ennen Syyskuun 11. iskuja.
German Intelligence and the CIA supported Al Qaeda sponsored terrorists in Yugoslavia
http://www.globalresearch.ca/articles/BEH502A.html

Myös entinen FBI:n tulkki, Sibel Edmonds on kertonut Yhdysvaltojen käyttäneen Al Qaedan kouluttamia taistelijoita salaisissa operaatioissaan myös Keski-Aasiassa (Uzbekistan, Turkmenistan jne.) ja Kiinassa Xinjiangin alueella.
Bombshell: Bin Laden worked for US until 9/11
http://www.globalresearch.ca/index.php?context=va&aid=14595


Airlift of evil, Länsi-maiden koalitio lennättää Taleban taistelijoita Afganistanissa
Vuonna 2001 koalition jo hyökättyä Afganistaniin, Pakistan, Yhdysvaltain suostumuksella(toimesta) lennätti öisin sadoittain Pakistanin armeijan ja ISI:n henkilöstöä sekä ulkomaalaisia Taliban ja Al Qaeda taistelijoita pois Kunduzista, jota koalitio tuolloin saartoi.
The ’Airlift of Evil’
Why did we let Pakistan pull ‘volunteers’ out of Kunduz?
http://www.msnbc.msn.com/id/3340165
The Getaway; Questions surround a secret Pakistani airlift.
http://www.newyorker.com/archive/2002/01/28/020128fa_FACT
Koalition ilmakuljetuksia Taliban-taistelijoille on ihmetelty tämän jälkeenkin. Myös Brittien Chinook helikopterien on raportoitu lennättävän Talibaneja paikasta toiseen.
UK army 'providing' Taliban with air transport
http://www.presstv.ir/detail.aspx?id=108923&sectionid=351020403
Persistent Rumor: U.S. Helicopters Ferrying Taliban
http://www.infowars.com/persistent-rumor-u-s-helicopters-ferrying-taliban/

Juuri ennen murhaansa Talibanin taakse jättänyt päällikkö kertoo joidenkin Taliban johtajien tekevän töitä länsi-tiedustelupalveluille
Whistleblower Who Linked “Taliban” Leader To US Intelligence Is Assassinated
http://www.prisonplanet.com/whistleblower-who-linked-taliban-leader-to-us-intelligence-is-assassinated.html#


Sotateollisuus kompleksi pitkittää sotaa

Kysymykseen “miksi Yhdysvallat, Britit ja lännen tiedustelupalvelut muka avustaisi Al Qaedaa”?
Vastaus on lyhyt: Raha
..sotia pitkitetään siitä syytä että enemmän ja enemmän veronmaksajien rahoja saataisiin sotateollisuuden, ja muiden sodinta hyötyvien tahojen pankkitileille.
Samalla saadaan alueiden infrastruktuuri romutettua ja näin ko. valtioiden on pakko myydä luonnonrikkauksiaan yksityiselle teollisuudelle.
Afganistaninkin luonnonrikkauksista uutisoitiin juuri yli 5 miljardin edestä. Keski-Aasiassa on laajoja koskemattomia öljy- ja kaasukenttiä sekä mineraali- ja jalometalliesiintymiä, joille myös länsimaiset yritykset ovat halunneet jo 1800-luvun loppupuolelta asti.

Veronmaksajien rahat..
Esimerkiksi Brittien menot Afganistanin ja Irakin operaatioiden osalta vuonna 2009 oli noin 4.5 miljardia puntaa. ..ja suurin osa tästä rahasta otetaan yksityisiltä pankeilta velaksi, johon pankit saa laskea vielä korot päälle. Samat rahoittajat mahdollisesti tekevät rahaa myös aseilla joita näissä sodissa käytetään, ja muulla joukkojen hoito palveluilla, kuten polttoaineilla, logistiikka, muonitus jne. Sodat ovat suurta bisnestä ..muiden kärsimyksellä.

Sen lisäksi että Koalitio lennättää Taleban taistelijoita paikasta toiseen, sen omat joukotkin ovat osallistuneet ”kaaoksen luomiseen” salaisilla, niin kutsutuilla ”mustilla operaatioilla”, eli operaatioilla jotka ovat lain vastaisia.
Vuonna 2005 kaksi Brittien SAS kommandoa otettiin kiinni Irakin Basrassa paikallisen poliisin toimesta arabeiksi naamioituneina, sen jälkeen kun SAS kommandot olivat avanneet tulen paikallista poliisiasemaa kohti. Seuranneen takaa-ajon jälkeen Brittien autosta löytyi erilaista aseistusta, ja joidenkin lähteiden mukaan auto oli viritetty autopommiksi.
British Special Forces Caught Carrying Out Staged Terror In Iraq?
http://www.prisonplanet.com/articles/september2005/200905stagedterror.htm

Irakissa monet paikalliset ovat sitä mieltä että monet pommi-iskuista on itse asiassa länsimaisten sotilastiedustelujen tekemiä, eikä radikaali islamistien.
Many Iraqis believe ’suicide’ bombings done by US to start a civil war
http://bellaciao.org/en/article.php3?id_article=8286


CFR visio jo vuonna 2003 Irakiin tilannetta jossa maa jakautuu eri osiin ja mahdollisesti ajautuu sisällissotaan, Yhdysvaltojen tukiessa öljyrikkaita pohjois- ja eteläosien ryhmittymiä jättäen maavaroiltaan köyhän ”sunni-kolmion” pitkälti omanonnensa nojaan.
Sunni-kolmion infrastruktuuri on hajotettu täysin vuonna 2003 alkaneen Irakin sodan johdosta ja nyt Yhdysvallat on jättämässä maan huonosti organisoidun Irakin armeijan harteille, eikä maassa ole tällä hetkellä toimivaa hallitusta.
Jos Yhdysvaltojen jälleenrakennus tuki tulee nyt keskittymään öljyrikkaille alueille voi Irak ajautua sisällissotaan ..juuri niin kuin CFR visioi jo vuonna 2003.
Jos näin käy CFR:n jäsenten asetehtaat todennäköisesti toimittavat aseet Irakin sisällissotaan, samalla kun sen öljy-yhtiö-partnerit alkavat tehdä rahaa Irakin öljyllä.
Kun maa on sisällissodassa ja tarvitsee varoja sodankäyntiin /turvallisuuden ylläpitämiseen ja jälleenrakennukseen, on maan öljyvarojen hinta varmasti kohtuun edullinen länsimaisille yhtiöille.

Tässä suomentamani osuus puheesta CFR:ässä vuodelta 2003, jossa visioitiin Irakin hajottaminen osiin:

Leslie H. Gelb: The Three-State Solution
http://www.cfr.org/publication.html?id=6559

"..Tänä päivänä Sunni-muslimeilla on kovemmat panokset "yhdistyneen Irakin" aikaan saamiseksi kuin, Kurdeilla tai Shiioilla. Keski-Irakissa ei juuri ole öljy- ja energia-varoja, joten (ilman yhdistynyttä Irakia) Sunneista voisi tulla nk. "köyhiä serkkuja".
Yhdistynyt Irak voisi sopi myös Shiioille, jos he saisivat johtaa sitä.--joka voisi toteutua jos presidentti Bushin vaalit joku päivä järjestetään. Mutta Kurdit ja Sunnit tuskin suostuvat Shiia johdon alaisuuteen, olkoon vaalitulos sitten kuinka demokraattiset tahansa. Vähiten kiinnostusta yhteiseen keskushallintoon on Kurdeilla, joille aikaisemmat hallinnot eivät ole toimineet suopeasti.

Strategia Irakin hajottamiseksi kolmeen osaan perustuisi näille realiteeteille. Ideana on voimistaa Kurdeja sekä Shiioja, ja heikentää Sunneja, sitten odottaa ja seurata tilannetta; jättääkkö alueet autonomisiksi vai ruvetakko ajamaan alueita täysin itsenäisiksi.


Ensimmäinen askel olisi tehdä pohjois- ja eteläosista itse hallinto alueet, etnisiä-rajoja myötäillen. Sitten antaa suurimman osan kongressin (yhdysvaltain-) myöntämistä Irakin uudelleenrakentamisrahoista Kurdeille ja Shiioille. Vastapalveluksena saada alueille demokraattiset vaalit, suojelua naisten ja vähemmistön oikeuksille ja toimiva uutismedia.

Toiseksi ja samaan aikaan olisi tarkoitus vetää amerikkalaisjoukot pois Sunni-alueilta ja pyytää YK:ta turvaamaan tätä siirtymävaihetta Sunnien itsehallintoon. Tämä voisi kestää noin 6-9 kuukautta; ja ilman valtaa ja rahaa Sunnit voisivat alkaa aiheuttaa rauhattomuutta(ongelmia).
Esimerkiksi, Sunnit voisivat alkaa vainota alueelle jääneitä vähemmistöjä tilanteen johdosta, etenkin alueen Kurdi- ja Shiia-vähemmistöjä. Nämä vähemmistöt Sunni-alueella tarvitsisivat rahaa pystyäkseen organisoimaan elinolonsa alueella tai muuttamaan alueelta maan etelä- tai pohjois-osiin.
Nämä populaation muutot olisivat vaarallinen ja sotkuinen operaatio, mutta jonka Yhdysvaltojen tulisi ja pitäisi maksaa, ja suojata muutto prosessia voimakeinoin.

Sunnin voisivat mahdollisesti aloittaa myös sissi-toimintaa Kurdi- ja Shiia-alueilla. Vastapainoksi tälle sissi-sodalle Yhdysvallat olisi jo aiemmin siirtänyt suurimman osan joukoistaan näille alueille, jossa ne sitten voisivat kouluttaa ja aseistaa Kurdi- ja Shiia-joukkoja, jos tätä palvelusta Yhdysvalloilta pyydettäisiin..."

- Leslie H. Gelb, Council on Foreign Relations, 25.11.2003
http://www.cfr.org/publication.html?id=6559


Eli mitä tästä kaikesta voi nähdä on että, sodat ovat vain rahan teon väline, joissa sotateollisuus kompleksin toimesta tylysti käytetään ihmisiä kärsimyksistä piittaamatta.
Sotateollinen kompleksi
http://fi.wikipedia.org/wiki/Sotateollinen_kompleksi
Suurvallat, oikeammin sanottuna suurvaltoja kulisseina käyttävät pankit ja teollisuus, aseistaa konfliktien kumpaakin puolta, aina oman agendansa mukaan, ja kaikki laskutetaan veronmaksajilla.