perjantai 16. heinäkuuta 2010

Israelin ja Yhdysvaltojen käyttämät todisteet Iranin ydinaseohjelmasta taitaa olla väärennöksiä ..taas

Israelin ja Yhdysvaltojen käyttämät todisteet Iranin ydinaseohjelmasta taitaa olla väärennöksiä ..taas

Iskua Iraniin on länsi-valtojen ja Israelin puolelta suunniteltu jo muutaman vuoden, vaikka mitään todisteita Iranin ydinaseista ei IAEA:n tarkastuksissa ole löydetty.
Muutama päivä sitten myös Venäjä liittyi Israelin ja Yhdysvaltojen kuoroon, ja kertoi ”Iranin lähestyvän potentiaalia, jossa heillä olisi mahdollisuus rakentaa ydinase.
Vielä 2009 Vladimir Putin sanoi, ettei Venäjä ole nähnyt mitään todisteita Iranin ydinase hankkeista. Tosin nytkin Venäjä sanoo Iranin siis ainoastaan lähestyvän tuota potentiaalia, se ei puhu varsinaisesti että Iran olisi rakentamassa ydinasetta, toisin kuin Israel ja Yhdysvallat, jotka väittävät omaavansa jopa todisteita Iranin ydinase hankkeista. Nuo Israelin ja Yhdysvaltojen esittämät todisteet tosin tuntuu olevan väärennöksiä …taas.
Russia says Iran moving closer to nuclear weapons
http://www.reuters.com/article/idUSTRE66B26920100712
Putin says Russia has no evidence of Iranian nuclear weapon
http://www.digitaljournal.com/article/283154


Yhdysvaltojen käyttämät väärennetyt dokumentit: Irak ja Iran

Vuonna 2003 Yhdysvallat miehitti Irakin perustellen sitä Irakin ydinaseilla ja Irakin yhteyksillä Al Qaedaan. Kummatkin syyt olivat täysin tekaistuja. Irakin Al Qaeda yhteyksistä Yhdysvaltain entinen presidentti George W Bush vitsaili että yksi hänen presidenttiaikansa vaikeimmista tehtävistä oli vakuuttaa ihmisille Saddamin Al Qaeda yhteyksistä. Ja Irakin ydinaseita ei ole löydetty vielä seitsemän vuoden miehittämisen aikana.
Hakiessaan syitä hyökkäykselleen Irakiin vuonna 2003, Yhdysvallat käytti Italian tiedustelupalvelun väärentämää tiedustelutietoa noista olemattomista ydinaseista.
http://en.wikipedia.org/wiki/Niger_uranium_forgeries

Yhdysvallat ja Israel on kovasti yrittäneet saada maailmaa kääntymään Iranin ydinkokeita vastaan, väittämällä maan havittelevan ydinasetta. Maat ovat käyttäneet agendansa ajamiseen myös väärennettyjä asiakirjoja, mm. Olli Heinosenkin presentaatioissa käytettyjä ”läppäri-dokumentteja”, joita laajasti epäillään väärennöksiksi.
Ylenkin uutisessa Heinosen erosta IAEA:sta, mainittiin Heinosen yhteenveto noista ”läppäri-dokumenteista”, jolla uutisointien mukaan Heinonen yhdisti Iranin armeijan ohjus- ja räjähdekokeet ”läppäri-dokumentella” oleviin ydinase-suunnitelmiin.
Olli Heinonen eroaa IAEA:sta
http://yle.fi/uutiset/teksti/ulkomaat/2010/07/olli_heinonen_eroaa_iaeasta_1799922.html
”Heinosta pidetään IAEA:n johtavana Iran-asiantuntijana. Hän osoitti toissa vuonna, että Iranin uraanin rikastamishankkeet, räjähdetestit ja ohjusten kehittely liittyvät yhteen. Nykyisessä tehtävässään hän on toiminut vuodesta 2005.”


IAEA ei ole missään vaiheessa vielä todennut ”läppäri- dokumentteja” aidoiksi, ja ilmeisesti melkein kaikki epäkohdat koskien kyseisiä dokumentteja on Iranin ja IAEA:n välillä todellisuudessa jo selvitetty.
Iran’s Outstanding Nuclear Issues at a Glance
http://www.armscontrol.org/node/3754
Yksi asia lisää mikä “läppäri dokumenteista” on selvitetty, joka tuon ylemmän linkin julkaisu aikaan oli vielä pöydällä Iranin ja IAEA:n välillä on ns. ”vihreä suola”-uraani asia.
Iran: Green salt case closed
http://www.presstv.ir/detail.aspx?id=77033&sectionid=351020104
"We have received an official letter from the International Atomic Energy Agency (IAEA) which confirms that the issue of green salt has been resolved," Aqazadeh told IRNA.”


Uutisointi, koskien Heinosen presentaatiota ”läppäri-dokumenteista” on länsi-medioissa kärjistetty siihen suuntaa että Heinonen ja IAEA löysi todisteita Iranin ydinaseohjelmasta, mutta todellisuudessa, niin kuin on jo tullut todettua, IAEA ei ole missään vaiheessa todennut ”läppäri- dokumentteja” aidoiksi.
Vielä alkuvuodessa suomessakin uutisoitiin IAEA:lta ”vuotaneesta” muistiosta, jossa kerrotaan sen enemmän ja enemmän pelkäävän Iranin suunnittelevan ydinkärkeä ohjuksiinsa.
Pitää ottaa huomioon ettei ”vuotanut muistio” ole virallinen kanta, vaan se voi olla vain yhden tai muutaman virkamiehen näkemys asiasta. Mitään virallista vastaavaahan IAEA ei ole julkaissut.


Alla olevassa Reutersin jutussa, jota YLE on käyttänyt lähteenä omassa uutisoinnissaan, todetaan että, Iran ei ole pystynyt todistamaan kaikkia Yhdysvaltain syytöksiä koskien noita ”läppäri dokumentteja”.
Iran on jo aikoja sitten luvannut selvittää joka kohdan kyseisistä dokumenteista, kunhan Yhdysvallat vaan toimittaa ne sille, mutta tätä Yhdysvallat eivät jostain syystä ole halunneet tehdä.
Myös IAEA:n entinen johtaja, Mohamed ElBaradei sanoi aikoinaan että Iranilla olisi oikeus saada nähdä kyseiset dokumentit, joilla Yhdysvallat syyttää Irania ydinase hankkeesta, mutta Yhdysvallat ei ole halunnut antaa Iranille kaikkia alkuperäisiä dokumentteja, vaan ainoastaan osan niistä.


Mielestäni, jos Yhdysvalloilla mielestään on vedenpitävät todisteet Irania vastaan, ja se itse uskoisi dokumenttien olevan aitoja, se todella julkaisisi kaiken Iranin nähtäväksi pikimmiten, ja kun se näin ei halua tehdä, kertoo siitä että Yhdysvallat taitaa käyttää väärennettyä materiaalia ..niin kuin monet tiedustelutahot näistä dokumenteista sanovat, että ne ovat väärennöksiä.
Myös ElBaradei oli tarkkana siitä, ettei IAEA missään vaiheessa hänen aikanaan sanonut kyseisten ”läppäri dokumenttien” olevan aitoja, ja todisteita Iranin ydinaseohjelmasta.
IAEA: Iran saattaa valmistella ydinkärkeä
http://yle.fi/uutiset/ulkomaat/2010/02/iaea_iran_saattaa_valmistella_ydinkarkea_1460469.html
IAEA fears Iran working now on nuclear warhead
http://www.reuters.com/article/idUSTRE61H4EH20100219


”Läppäri dokumentit” toimitettiin Yhdysvalloille Iranilaisen oppositioryhmän toimesta
Yhdysvallat sai ”läppäri-dokumentit”, Saksan ulkoministeriön koordinaattorin mukaan, haltuunsa ilmeisesti Mujahideen e-Khalq:ilta (MEK), joka on Iranilainen oppositioryhmä. Yhdysvallat on luokitellut MEK:in myös terroristiryhmäksi. MEK on aikaisemminkin toimittanut Iranin ydinohjelmaa koskevaa materiaalia Yhdysvalloille joka on ilmeisesti osoittautunut melko hataraksi.

http://fi.wikipedia.org/wiki/Kansan_mujahedin_-j%C3%A4rjest%C3%B6
http://en.wikipedia.org/wiki/People's_Mujahedin_of_Iran
On ilmeisesti vähän epäselvää keneltä Iranissa nuo dokumentit ovat alun perin kotoisin, ja jotkut epäilee että todellinen lähde näille data-muodossa oleville dokumenteille taitaa olla Israelin tiedustelupalvelu Mossad.



Entinen Yhdysvaltain sotilastiedustelu-viranomainen ja YK:n asetarkastaja, Scott Ritter, on kertonut että CIA:lla on keino tarkistaa tietokonedata väärennösten varalta. Se ettei näille ”läppäri-dokumenteille” olla kyseistä tarkistusta tehty, kertoo hänen mukaansa siitä että ne on jo aiemmin todettu väärennöksiksi, tai siitä ettei niitä haluta todeta väärennöksiksi.
Iran Nuke Laptop Data Came from Terror Group
http://ipsnews.net/news.asp?idnews=41416