keskiviikko 28. heinäkuuta 2010

Wikileaksin Afganistan-tietovuodon takana voi olla Pentagonin propaganda kikka

Wikileaksin käsiin saamat yli 90 000 Naton asiakirjaa, jotka paljastaa salattuja siviilien kuolemia ja peite operaatioita Taliban johtajien tappamiseksi, on mielestäni propaganda-vuoto Länsi-valtojen osalta.
Vaikka niissä paljastuukin Yhdysvalloille ja muille Länsi-maille arkaa tietoa, ne kuitenkin vääristelee totuutta ja jättää peittoon suurimmat salaisuudet, mm. sen että Yhdysvallat ja Britit ovat myös osallistuneet Taliban ja al Qaida taistelijoiden aseistamiseen alueella, sekä sen että kyseisten maiden peiteoperaatiot ovat olleet, hyvin todennäköisesti myös pommi-iskuja ja muita aseellisia hyökkäyksiä, jotka on lavastettu Talibanin ja al Qaidan tekemiksi.

Yhdysvaltojen tekemien ohjusiskujen määrä Pakistanin puolelle on kasvanut viimeisen vuoden aikana, ja sen tiedustelu-/armeijan henkilöstöä on myös nähty Pakistanissa yhä enemmän. Yhdysvaltojen puolelta kasvavia syytöksiä Pakistania ja sen tiedustelupalvelua vastaan, voi olla mahdollisesti syy jota käytetään Yhdysvaltalaisten joukkojen lisäämiseen Pakistanissa.

On myös mahdollista että tätä vuotoa voitaisiin käyttää tekosyynä lopettaa monien mielestä epäonnistuneet Afganistanin ja Irakin operaatiot, Koalitio-joukkoja kohtaan mahdollisesti kasvaviin turvallisuus uhkiin vedoten, mitä kyseinen vuoto voi aiheuttaa.
Jo Yhdysvaltojen edellisen presidentin aikana jotkut asiantuntijat alkoivat kysellä että mitä tekosyytä Yhdysvallat voisivat käyttää päästäkseen eroon sodista ”säilyttääkseen edes jotenkin kasvonsa”.

Todennäköisemmin kuitenkin tätä käytetään Pakistania ja Irania vastaan. dokumentit kertovat Iranin osallisuudesta Talibanin tukemisessa, mikä voi antaa tukea Israelin ja Yhdysvaltojen kaavailemalle sotilaalliselle iskulle Iraniin.
Pakistania vastaan tätä todennäköisesti käytetään painostamaan sitä tiiviimmin sotaan Talibania vastaan ja ”putsaamaan” armeijansa ja ISI, Talibanin tukijoista. Tämä ”putsaus” toimisi samalla Yhdysvaltojen eduksi hävittämään tietoisia ihmisiä Yhdysvaltojen osallisuudesta Talibanin aseistamisessa ISI:n kautta.
Talebanin leireillä koulutettuja taistelijoita on käytetty monissa Yhdysvaltojen CIA:n peiteoperaatioissa horjuttamaan muita suurvaltoja kuten Kiina ja Venäjä.
Tällä vuodolla on myös se propaganda-tarkoitus, että nyt kaikki mahdolliset tiedot Pakistanin, Afganistanin ja Irakin hallinnoilta, Yhdysvaltojen ”hämäristä” al Qaida ja Taliban kontakteista voidaan vetää sen piikkiin että ne haluavat mustamaalata Yhdysvaltojen ja Brittien Koalitiota.

Wiki-asiakirjoista ilmenee kuinka Yhdysvallat epäilee Pakistanin tiedustelupalvelu ISI:n ajavan Talibanien asiaa, mutta todellisuudessa Yhdysvallat itse loivat; aseistivat ja kouluttivat afgaani-taistelijoita juuri Pakistanin ISI:ä kulissina käyttäen. Afgaanien aseistus ja koulutus alkoi jo 1970-luvun lopussa, ainakin puoli vuotta ennen kuin Neuvostoliitto aloitti Afganistanin miehityksen. Neuvostoliiton kaaduttua 1990-luvulla alkoi Afganistanissa sisällissota jossa osapuolina oli Afganistanin sodan aikaiset sotapäälliköt. Näitä vastaan Yhdysvallat auttoivat kasaamaan Talibanin, Yhdysvaltojen rahoittamista madrassa-kouluista Pakistanissa. Yhdysvaltojen kerrotaan aseistaneen Talibania ainakin 1990-luvun loppupuolelle asti.
Afganistanin sodan aikana alkoi yhteistyö Osama bin Ladenin ja Yhdysvaltojen välillä, joka jatkui kohtuu tiiviinä aina Syyskuun 11. iskuihin saakka.
On raportoitu että Yhdysvallat lennätti Taliban-taistelijoita Balkanilla vielä viikkoa ennen Syyskuun 11. terrori-iskuja.



Tässä blogi kirjoitukseni joka käsittelee enemmän Yhdysvaltojen osallisuutta Talibanin syntyyn:
Hillary Clinton myöntää: USA aseisti Islamisti taistelijoita Neuvostoliittoa vastaan, joista sitten Taliban ja Al Qaida sai alkunsa
http://maailmanjarjestys.blogspot.com/2010/07/hillary-clinton-myontaa-usa-aseisti.html

Taliban taistelijoita on myös Afganistanissa lennätetty paikasta toiseen. Sodan alettua vuonna 2001, useita satoja ulkomaalaisia al Qaida taistelijoita, Pakistanin ISI:n ja armeijan henkilöstöä lennätettiin öisin ulos Kunduziasta, jota Koalitio tuolloin saartoi. Virallisesti Yhdysvallat ja Pakistan sanoivat ettei ne tiedä näistä lennoista mitään, mutta korkea arvoiset Amerikkalaiset tiedusteluviranomaiset ja armeijan upseerit ovat sanoneet että Pakistanin armeijan upseerit ja ISI:n henkilöstö haluttiin pois sieltä ja samalla homma ”levisi käsiin” kun nämä ottivat myös kontaktejaan mukaan.
The Getaway; Questions surround a secret Pakistani airlift.
http://www.newyorker.com/archive/2002/01/28/020128fa_FACT
The ’Airlift of Evil’
Why did we let Pakistan pull ‘volunteers’ out of Kunduz?
http://www.msnbc.msn.com/id/3340165



”Mystisiä” ilmakuljetuksia Taliban-taistelijoille on ihmetelty tämän jälkeenkin. Jopa Afganistanin presidentti Hamid Karzai on julkisesti ihmetellyt näitä ulkomaalaisten helikoptereita joilla Taliban taistelijoita huhutaan lennätettävän paikasta toiseen. NATO, Britit ja Yhdysvallat kieltää olevansa tietoisia näistä lennoista, mutta koko Afganistanin ilmatila pitäisi olla Koalition hallinnassa, eli kaikkea ei ehkä vaan haluta myöntää.
Afghanistan: Taliban uses helicopters to get to the borders of Uzbekistan and Tajikistan
http://enews.ferghana.ru/news.php?id=1412&mode=snews
Helicopter Rumour Refuses to Die
Many Afghans believe foreign forces providing support for insurgents in the north.
http://www.iwpr.net/report-news/helicopter-rumour-refuses-die
Persistent Rumor: U.S. Helicopters Ferrying Taliban
http://www.infowars.com/persistent-rumor-u-s-helicopters-ferrying-taliban/
Jos Yhdysvallat aikoo nyt vyöryttää syyn näistä kopterilennoista Pakistanin niskoille, en usko että Pakistanin Taliban-mieliset sen armeijassa ja ISI:ssä olisi voinut toimia näin laajasti Koalition tietämättä asiasta.



Juuri ennen murhaansa Pakistanin Talibanin taakse jättänyt päällikkö kertoi joidenkin Taliban johtajien tekevän töitä länsi-tiedustelupalveluille. Ennen murhaansa Qari Zainuddin oli juuri kertonut Baitullah Mehsudin, Pakistanilaisen Taliban johtajan saavan rahoitusta ulkomaalaisilta tiedustelupalveluilta mm. Amerikkalaisilta ja Intialta. Zainuddin erosi Talibanista koska katsoi Mehsudin iskujen siviilikohteisiin ja pyhäkköihin olevan terrorismia ja islamin vastaista toimintaa.
Whistleblower Who Linked “Taliban” Leader To US Intelligence Is Assassinated
http://www.prisonplanet.com/whistleblower-who-linked-taliban-leader-to-us-intelligence-is-assassinated.html#
Confirmed: Pakistani Taliban Using Indian/US Weapons
http://info-wars.org/2009/06/02/confirmed-pakistani-taliban-using-indianus-weapons/

Myös muut Pakistanin Talibanit ovat kertoneet että Pakistanin ISI ja Amerikkalainen turvayhtiö Blackwater, nykyisin Xe, olisi joidenkin pommi-iskujen takana Pakistanissa. Pakistanin Taliban sanoo että ulkomaalaiset ja rikolliset elementit ISI:ssä haluaa näillä iskuilla lisätä Taliban vastaisuutta Pakistanissa ja ajaa myös maa tiiviimmin osaksi Talibania vastaan käytävää sotaa.
Pakistanin Taliban on julkaissut lausuntoja, että miksi se iskisi siviili kohteisiin, kun se voisi iskeä Pakistanin armeijaa vastaan.
Taliban: Blackwater to blame for Pakistan attacks
http://www.prisonplanet.com/taliban-blackwater-to-blame-for-pakistan-attacks.html

Päivä Pakistanin Lahoren vilkkaimpaan ostoskeskukseen tehdyn pommi-iskun jälkeen, neljä ulkomaalaista, Blackwaterin henkilöstöksi epäiltyä otettiin kiinni pyrkimästä Lahoressa sijaitsevalle armeijan henkilöstön asuttamalle alueelle. Miehillä ei ollut esittää kunnon henkilöpapereita eikä kunnon syytä että miksi he
pyrkivät alueelle. Heidän autoistaan löytyi rynnäkkökivääreitä ja ”vakoilu välineistöä” (kameroita, läppäreitä), myöhemmin Yhdysvaltain konsulaatti hommasi miehet vapaiksi.
'Blackwater' men nabbed, released
http://www.nation.com.pk/pakistan-news-newspaper-daily-english-online/Politics/09-Dec-2009/Blackwater-men-nabbed-released
The Nation on kertonut muistakin tapauksista joiden yhteydessä ulkomaalaisia on otettu laittomien aseiden kanssa kiinni Pakistanissa ja sitten jouduttu päästämään vapaaksi ”diplomaatti puhelun” jälkeen. Pakistanin sisäministeri Rahman, kielsi tähän aikaan, vuonna 2009, tienneensä tapauksista mitään, ja tällöin vielä Blackwaterin olo maassa kiellettiin, joka tänä päivänä on muuttunut jo julkiseksi, sen joukkojen koon myös kasvaessa Pakistanissa. Pakistanissa Blackwater/Xe on synonyymi CIA:lle.
Nabbed with illegal arms again
http://www.nation.com.pk/pakistan-news-newspaper-daily-english-online/Politics/28-Oct-2009/Nabbed-with-illegal-arms-again/1


Blackwater/Xe on sotkeutunut Afganistanissa ja Irakissa laittomaan asekauppaan.
Irakissa vuonna 2007 Blackwaterin henkilöstöä jäi kiinni rekisteröimättömien aseiden ja muiden sotilastarvikkeiden laittomasta maahantuonnista. Blackwater luonnollisesti kiisti osuutensa laittomaan asekauppaan, mutta myöhemmin oli kuitenkin ryhtynyt sopimaan syyttäjän kanssa sakoista. Näitä aseita on löytynyt mm. kurdi-sisseiltä Turkin puolelta.
Afganistanissa Blackwater kuittasi Yhdysvaltojen armeijan varastolta satoja AK-47 rynnäkkökivääreitä allekirjoittamalla kuitin SouthPark-piirrossarjan hahmon nimellä.
Blackwater took hundreds of guns from U.S. military, Afghan policeSenate inquiry shows contractor signed for rifles using 'South Park' alias
http://iowaindependent.com/28618/blackwater-took-hundreds-of-guns-from-u-s-military-afghan-police

Kun CIA:n palkkalistoilla oleva yhtiö on Afganistanissa ja Irakissa sotkeutunut laittomaan asekauppaan, voidaankin kysyä kuinka vahingossa tuhannet Saksan ja Yhdysvaltojen toimittamat aseet Afganistanin armeijalle on päätynyt Talibanin käsiin? Koalitiolla ei ole ollut kauhea kiire selvittää mihin aseet ovat joutuneet ja kenen toimesta.
’Sotateollisuus kompleksi’ tekee suuria summia rahaa mitä kauemmin sodat maailmalla jatkuvat, ja tämän takaamiseksi on sodan kaikilla osa puolilla riitettävä myös aseistusta.
http://fi.wikipedia.org/wiki/Sotateollinen_kompleksi
Erik Prince, head of US security firm Blackwater, ‘was CIA operative’
http://www.timesonline.co.uk/tol/news/world/us_and_americas/article6945254.ece
German army guns sold on Afghan black market
http://www.thelocal.de/national/20091011-22495.html


Myös Irakissa Koalition laittomat peiteoperaatiot ovat ilmeisesti syyllistyneet aseellisten iskujen tekemiseen, mistä sitten on syytetty Sunni tai Shiia ryhmittymiä, tarkoituksena luoda vihaa näiden välille.
Vuonna 2005 kaksi Britti SAS kommandoa otettiin kiinni Irakin Basrassa peruukeissa ja arabeiksi pukeutuneina, sen jälkeen kun he olivat avanneet tulen paikallista poliisi asemaa kohti. Seuranneen takaa-ajon jälkeen SAS kommandojen autosta löytyi laaja aseistus, sekä auto oli ilmeisesti viritetty autopommiksi joka oli ilmeisesti tarkoitus räjäyttää myöhemmin.
Brittien armeija vapautti kyseiset kommandot irakilaisesta poliisivankilasta helikopterin ja usean panssarivaunun avustamana.
Myöhemmin tapauksen tutkintaa johtanut Brittien sotapoliisi johtaja löytyi kuolleena ”hämärissä” olosuhteissa.
Were British Special Forces Soldiers Planting Bombs in Basra?
Suspicions Strengthened by Earlier Reports

http://www.globalresearch.ca/index.php?context=viewArticle&code=KEE20050925&articleId=994
British Special Forces Caught Carrying Out Staged Terror In Iraq?
http://www.prisonplanet.com/articles/september2005/200905stagedterror.htm
British Chief Police Investigator in Basra dies under mysterious circumstances
He was responsible for the investigation into the two Elite SAS men disguised as Arab "terrorists"

http://www.globalresearch.ca/index.php?context=va&aid=1100

Myös kaksi Amerikkalaista arabeiksi pukeutunutta saatiin kiinni pommiksi viritetyn auton kanssa Bagdadista, Irakista. Paikalliset olivat hälyttäneet paikalle virkavallan kaverien epäilyttävän toiminnan johdosta. Heidän hämmästyksekseen paikalle oli tullut myös kaksi amerikkalaisten sotilasautoa jotka poimivat arabeiksi naamioituneet amerikkalaiset kyytiinsä ja poistuivat vauhdilla paikalta.
Iraq: Americans disguised in Arab Dress captured in the act of setting off a car bomb
http://globalresearch.ca/index.php?context=viewArticle&code=20051015&articleId=1089

Pommi-isku Shiia moskeijaan vuonna 2006 oli silminnäkijöiden mukaan Irakin kansalliskaartin ja amerikkalaisjoukkojen toteuttama.
Iraq shrine bombing was specialist job: minister
http://www.uruknet.info/?p=m20998
The night before the bombing: Two eyewitnesses
http://www.roadstoiraq.com/2006/02/23/the-night-before-the-bombing-two-eye-witnesses/
Irakit olivat jo aikaisemmin epäilleet Koalitio-joukkojen osallisuutta siviileihin ja pyhäkköihin kohdistuneisiin aseellisiin iskuihin, sekä hyökkäyksiin maan akateemikkoja ja tiedemiehiä kohtaan, mutta tästä ei ollut pitäviä todisteita, ennen kuin nuo mainitut kaksi Britti SAS-kommandoa saatiin itse teosta kiinni.
Miksei tästä kaikesta ei ole enemmän päässyt tietoa ulos on että, Koalitio kontrolloi melkein kaikkea Irakin tietolähteitä, ja useita reporttereita on tapettu niin Irakissa kuin Afganistanissakin.
Middle East Press Reports on the British "Undercover Soldiers"
US-UK occupation involved in "armed operations against civilians and places of worship"

http://www.globalresearch.ca/index.php?context=viewArticle&code=20050920&articleId=973


Kaikkea tätä tuskin isommin käsitellään Wikileaksin haltuun saamissa dokumenteissa, jotka käsittelee laajalti sellaisia tapauksia jotka ovat jo olleet ihmisten tiedossa. Ja koska materiaali on pitkälti juuri ”jo tiedettyä”, tuntuukin se Pentagonin järjestämältä vuodolta, jonka tarkoitus on pistää enemmän painetta Pakistanille ja Iranille.
Pakistanin osuus Talibanin tukemisessa onkin ollut länsimedian suuresti käsittelemä aihe noista dokumenteista.
Toivottavasti vuoto johtaa näiden sotien pikaiseen loppumiseen, eikä ainoastaan niiden laajenemiseen.