YK: Kirgisian kahakat käynnistettiin suunnitelluilla iskuilla
http://www.hs.fi/ulkomaat/artikkeli/YK+Kirgisian+kahakat+k%C3%A4ynnistettiin+suunnitelluilla+iskuilla/1135257591634
Uutisissa ennalta suunnitelluista kahakoista puhutaan ”aseistautuneiden ryhmien” aloittamiksi, mutta onko näiden ryhmien taustalla suurvaltojen, tai paremminkin, suurvaltoja ohjailevien monikansallisten yhtiöiden ja -rahoituslaitosten intressit?
Juuri muutamaa päivä sitten uutisoitiin satojen miljardien arvoisista mineraali- ja metalliesiintymisistä Afganistanissa, ja Kirgisiassa maaperän rikkauksista on viimeaikoina myös kiinnostuttu. Se Amerikkalaisten väittämä, että nämä Afganistanin löydöt olisivat uusia, ei pidä paikkaansa, ja tätä pidetäänkin lähinnä median propagandana jolla kalastellaan tukea Yhdysvaltain Irakin- ja Afganistanin sotaoperaatiolle.
Lehti: USA tiesi Afganistanin mineraaleista jo pitkään
http://www.taloussanomat.fi/ulkomaat/2010/06/15/lehti-usa-tiesi-afganistanin-mineraaleista-jo-pitkaan/20108522/12
Jo 1997, monien Yhdysvaltain presidenttien neuvonantajana toiminut Zbigniew Brzezinski kirjoitti kirjassaan The Grand Chessboard: American Primacy and Its Geostrategic Imperatives, kuinka ”Eurasian Balkan” tulee olemaan tärkeä osa Yhdysvaltain geopoliittista strategiaa, tähtäimenä alueen luonnonvarat (öljy, metallit, mineraalit).
Brzezinskin ”Eurasian Balkan” koostuu Kaukasuksen-alueesta (Georgia, Azerbaizan, ja Armenia) ja Turkin alueista sekä Keski-Aasiasta (Kazakstan, Uzbekistan, Kirgisia, Turkmenistan, Afganistan, ja Tadjikistan).
Kilpailu ”Eurasian Balkanin” luonnonvaroista alkoi jo 1800-luvun loppupuolella kun Rothschild-suku havitteli pääsyä Tsaarien Venäjän öljykentille. Nyt kun Neuvostoliitto on hajonnut, on eurooppalaisilla ja angloamerikkalaisilla raharikkailla taas hieman helpompi päästä alueelle. Eli tiedot alueen luonnonrikkauksista on todellakin huomattavasti vanhempaa perua, kuin mitä länsi-media nyt yrittää asiasta kertoa. ’Terrorismin vastainen sota’ myös edesauttaa ”kulissina” länsimaisia yrityksiä pääsemään lähemmäksi Keski-Aasian luonnonvaroja, ja on heille nyt myös varmasti ”edullisempaa” kun alueen taloudellinen tilanne on monien sisällissotien jäljiltä pohjalukemissa.
Länsi-maat olivat ja ovat rahoittamassa ja aseistamassa Kaspianmeren alueen sekä Keski-Aasian sisällissodan osapuolia.
Öljy-yhtiö Jukosin, veronkierrosta vankeuteen tuomitun omistajan, Mihail Hodorkovski, Jukos osakkeita siirtyikin juuri Rothschild-perheen omistukseen yli kymmenen miljardin euron arvosta Hodorkovskin pidätyksen aikaan.
http://www.fpp.co.uk/online/03/11/Oligarchs071103.html
Toistan vielä, että vaikka ulospäin vaikuttaa että geopoliittisista intresseistä taistelevat suurvallat, se todellisuudessa on kulissia. Todellisuudessa näiden intressien takaa löytyy yksityiset tahot, joille valtiot ainoastaan tarjoavat ”suojan”. Kenenkään suurvoittoja tavoittelevan yksityisentahon ei onnistuisi avoimesti raivaamaan kansoja tieltään, ja he käyttävätkin tähän tehtävään valtioita; poliittistakorruptiota,(miehittäen suurvaltojen johdon omilla ihmisillään) ja nk. ’synteettisiä konflikteja’.
Synteettisillä konflikteilla tarkoitetaan juuri tällaista tilannetta jollaiseksi Kirgisiassakin tilannetta epäillään; joku ”ulkopuolinen taho” luo maahan näennäisesti eri syistä alkavan kriisin ajaakseen omia taloudellisia etujaan ..Kirgisian tapauksessa ne edut ovat siis luonnonvarat ja geopoliittisesti tärkeä sijainti Kiinan, Venäjän sekä Lähi-idän ja Aasian keskuksessa.
Eräs esimerkki ’synteettisesti’ aloitetusta konfliktista on ’Mainilan laukaukset’, joka oli Neuvostoliiton lavastama tapahtuma jota se käytti oikeutuksena julistaa sota Suomea vastaan Marraskuussa 1939.
http://fi.wikipedia.org/wiki/Mainilan_laukaukset
Entisillä Neuvosto-alueilla, Kaspianmeren alueilla ja Keski-Aasiassa sanotaan olevan tuhansien miljardien arvosta öljyä ja maakaasua, jonka lisäksi muita maaperänrikkauksia, kuten tämä juuri uutisoitu ”uusi” mineraalilöytö Afganistanissa kertoo.
Luonnonvarojen rikkauksien lisäksi suuryhtiöt ja rahoituslaitokset tekevät miljardeja itse sodilla ja konflikteilla; asekaupat ja muut tarvittavat resurssit aina miehistönhoidosta lähtien. Tätä asevalmistajien ja sotia rahoittavaa yksityistä rahaa kutsutaan ’Sotateollisuus kompleksiksi’. http://fi.wikipedia.org/wiki/Sotateollinen_kompleksi
Kun ajattelee että vuonna 2009 Briteillä kului veronmaksajien rahoja Irakin ja Afganistanin konflikteihin noin 4.5 miljardia puntaa (4500 miljoonaa puntaa), saa kuvan siitä miten tuottava bisnes sotiminen todellisuudessa on. Ja tämän, ”bisnestä sotimisella”, on maailmanhistoria tuntenut jo satojen ellei tuhansien vuosien ajan.
Amerikkalaisilla verorahaa Irakin ja Afganistanin operaatioihin on palanut jo yli tuhat miljardia.
..josta suurin osa rahasta menee yksityisen sektorin käsiin ..ja valtaosa tästä rahasta otetaan vieläpä velaksi yksityisiltä pankeilta.
Kun kaiken tämän bisneksen laskee yhteen, ei tarvitse kovasti ihmetellä miksi maailmassa ei nähdä rauhaa.. ”Rauha ei ole taloudellisesti tuottavaa”.
Tässä alla Yksityisen sektorin ”aivoriihen” Council on Foreign Relationsin suunnitelma provosoida Irakiin sisällissota ja maan hajottaminen kolmeen osaan vuodelta 2003, siis samalta vuodelta jolloin Yhdysvallat miehitti Irakin.
Sotateollisuus kompleksilla taas tarkoitetaan aseteollisuutta, näitä ja sotia käyviä valtioita rahoittavia rahalaitoksia sekä yrityksiä jotka tuottavat muita sodissa tarvittavia palveluita (esim. henkilöhuolto, -palvelut).
http://fi.wikipedia.org/wiki/Sotateollinen_kompleksi
Council on Foreign Relations (CFR) on teollisuus- ja pankkiiri eliitin perustama ”aivoriihi”, jolla on ollut tapana miehittää Yhdysvaltainpoliittinen johto omilla ihmisillään.
http://en.wikipedia.org/wiki/Council_on_Foreign_Relations
Myös Yhdysvaltain Ulkoministeri Hillary Clinton kertoo käyvänsä CFR:ssä kuuntelemassa "käskynjaon". Eli rivienvälistä voi lukea että Yhdysvallat on maailmalla sodissa Rockefellerien ja muiden CRF- elitistien tahdosta.
Hillary Clinton sanoi puheessaan CFR:n päämajassa viime Heinäkuussa (2009):
“Olen iloinen ollessani täällä uudessa päätoimipaikassa. Olen usein ollut New York Cityn emolaivassa, mutta on hyvä, että CFR:llä on etävartio myös täällä ulkoministeriön lähellä”, Hillary kehui. “Saamme paljon ohjeita CFR:ltä, joten tämä tarkoittaa sitä, että minun ei tarvitse mennä kauas kuuntelemaan, mitä meidän tulisi tehdä ja miten meidän tulisi ajatella tulevaisuudesta” -Hillary Clinton puheessaan CFR:än päämajassa
http://www.state.gov/secretary/rm/2009a/july/126071.htm
Zbigniew Brzezinski, The Grand Chessboard kirjan kirjoittaja, jossa siis jo vuonna 1997 kuvattiin Yhdysvaltojen aikeita ottaa haltuun “Eurasian Balkanin” alueet ja hyödyntää niiden maaperänrikkaudet, on myös pitkäaikainen CFR jäsen.
Tässä linkki josta voi lukea poimintoja Brzezinskin The Grand Chessboard kirjasta, jotka osuu yksiin Yhdysvaltain toimista maailmalla, nyt yli kymmenen vuotta kirjan kirjoittamisen jälkeen.
http://www.wanttoknow.info/brzezinskigrandchessboard
Zbigniew Brzezinski oli kasaamassa aseistamassa Mujahideen islamisti taistelijoita Yhdysvaltojen proxy-sodassa Neuvostoliittoa vastaan Afganistanissa 1970-luvulla. Yhdysvallat aloitti muslimien aseistamisen jo ennen kuin Neuvostoliitto edes oli miehittänyt Afganistanin.
http://etelvuori.blogit.fi/yk-aari-islamismin-nousu-uhkana-kirgisiassa-mutta-aari-islamin-takaa-loytyy-lansi-vallat-ja-niiden-liittolaiset/
CFR visio jo vuonna 2003 Irakiin tilannetta jossa maa jakautuu eri osiin ja mahdollisesti ajautuu sisällissotaan, Yhdysvaltojen tukiessa öljyrikkaita pohjois- ja eteläosien ryhmittymiä jättäen maavaroiltaan köyhän ”sunni-kolmion” pitkälti omanonnensa nojaan.
Sunni-kolmion infrastruktuuri on hajotettu täysin vuonna 2003 alkaneen Irakin sodan johdosta ja nyt Yhdysvallat on jättämässä maan huonosti organisoidun Irakin armeijan harteille, eikä maassa ole tällä hetkellä toimivaa hallitusta.
Jos Yhdysvaltojen jälleenrakennus tuki tulee nyt keskittymään öljyrikkaille alueille voi Irak ajautua sisällissotaan ..juuri niin kuin CFR visioi jo vuonna 2003.
Jos näin käy CFR:n jäsenten asetehtaat todennäköisesti toimittavat aseet Irakin sisällissotaan, samalla kun sen öljy-yhtiö-partnerit alkavat tehdä rahaa Irakin öljyllä.
Kun maa on sisällissodassa ja tarvitsee varoja sodankäyntiin /turvallisuuden ylläpitämiseen ja jälleenrakennukseen, on maan öljyvarojen hinta varmasti kohtuun edullinen länsimaisille yhtiöille.
Tässä suomentamani osuus puheesta CFR:ässä vuodelta 2003, jossa visioitiin Irakin hajottaminen osiin:
Leslie H. Gelb: The Three-State Solution
"..Tänä päivänä Sunni-muslimeilla on kovemmat panokset "yhdistyneen Irakin" aikaan saamiseksi kuin, Kurdeilla tai Shiioilla. Keski-Irakissa ei juuri ole öljy- ja energia-varoja, joten (ilman yhdistynyttä Irakia) Sunneista voisi tulla nk. "köyhiä serkkuja".
Yhdistynyt Irak voisi sopi myös Shiioille, jos he saisivat johtaa sitä.--joka voisi toteutua jos presidentti Bushin vaalit joku päivä järjestetään. Mutta Kurdit ja Sunnit tuskin suostuvat Shiia johdon alaisuuteen, olkoon vaalitulos sitten kuinka demokraattiset tahansa. Vähiten kiinnostusta yhteiseen keskushallintoon on Kurdeilla, joille aikaisemmat hallinnot eivät ole toimineet suopeasti.
Strategia Irakin hajottamiseksi kolmeen osaan perustuisi näille realiteeteille. Ideana on voimistaa Kurdeja sekä Shiioja, ja heikentää Sunneja, sitten odottaa ja seurata tilannetta; jättääkkö alueet autonomisiksi vai ruvetakko ajamaan alueita täysin itsenäisiksi.
Ensimmäinen askel olisi tehdä pohjois- ja eteläosista itse hallinto alueet, etnisiä-rajoja myötäillen. Sitten antaa suurimman osan kongressin (yhdysvaltain-) myöntämistä Irakin uudelleenrakentamisrahoista Kurdeille ja Shiioille. Vastapalveluksena saada alueille demokraattiset vaalit, suojelua naisten ja vähemmistön oikeuksille ja toimiva uutismedia.
Toiseksi ja samaan aikaan olisi tarkoitus vetää amerikkalaisjoukot pois Sunni-alueilta ja pyytää YK:ta turvaamaan tätä siirtymävaihetta Sunnien itsehallintoon. Tämä voisi kestää noin 6-9 kuukautta; ja ilman valtaa ja rahaa Sunnit voisivat alkaa aiheuttaa rauhattomuutta(ongelmia).
Esimerkiksi, Sunnit voisivat alkaa vainota alueelle jääneitä vähemmistöjä tilanteen johdosta, etenkin alueen Kurdi- ja Shiia-vähemmistöjä. Nämä vähemmistöt Sunni-alueella tarvitsisivat rahaa pystyäkseen organisoimaan elinolonsa alueella tai muuttamaan alueelta maan etelä- tai pohjois-osiin.
Nämä populaation muutot olisivat vaarallinen ja sotkuinen operaatio, mutta jonka Yhdysvaltojen tulisi ja pitäisi maksaa, ja suojata muutto prosessia voimakeinoin.
Sunnin voisivat mahdollisesti aloittaa myös sissi-toimintaa Kurdi- ja Shiia-alueilla. Vastapainoksi tälle sissi-sodalle Yhdysvallat olisi jo aiemmin siirtänyt suurimman osan joukoistaan näille alueille, jossa ne sitten voisivat kouluttaa ja aseistaa Kurdi- ja Shiia-joukkoja, jos tätä palvelusta Yhdysvalloilta pyydettäisiin..."
- Leslie H. Gelb, Council on Foreign Relations, 25.11.2003
http://www.cfr.org/publication.html?id=6559